wtorek, 17 stycznia 2012
kolorowe cupcakes
Muffinki cynamonowe:
3 szklanki mąki
1 łyżka proszku do pieczenia
szczypta soli
1 łyżka cynamonu
230 g masła
1 szklanka drobnego cukru
4 duże jaja
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
1 i 1/4 szklanki mleka
Masło utrzeć z cukrem, dodać jajka, dodawać na przemian mleko i suche składniki wcześniej ze sobą wymieszane. Piec do zarumienienia.
W pracy miałam pomocnika - Julię, razem dekorowałyśmy muffinki za pomocą białego lukru (białko + cukier), lentilków, żurawiny, roztopionej mlecznej czekolady oraz orzechów, migdałów i płatków kokosowych, była też gotowa masa z mleka zagęszczonego.
Efekt wspaniały! Polecam wszystkim smakoszkom i dzieciom - spędzicie miłe 3 godziny w kuchni! ;)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz